BP samtycker till 25 miljoner dollar böter för spill av Brent råolja 2006 i Alaska – Lär dig forex och aktiehandel

BP samtycker till 25 miljoner dollar böter för spill av Brent råolja 2006 i Alaska


Ett dotterbolag till British Petroleum i Alaska har kommit överens om att noggrant övervaka och hantera integriteten för sina rörledningar för korrosion som en del av ett avtal med den amerikanska regeringen efter 2006 års spill av cirka 212 000 liter råolja i vatten i den nordligaste amerikanska staten.

Associated Press rapporterar att BP Exploration Alaska också gick med på att återbetala en federala straff på 25 miljoner dollar för utsläppet som först började i mars innan en andra läcka spillde olja från företagets rörledningar i norra sluttningen.

Tillkännagavs på tisdagen sätter bötesbeloppet på 25 miljoner dollar ett prejudikat genom att markera den största civila straff som någonsin har avslutats. Siffran dvärger den lagstadgade gränsen eftersom avtalet inkluderar avveckling av anspråk ovanpå oljeutsläpp enligt miljöskyddsverket.

“Denna straff bör tjäna som en väckning för alla rörledningsoperatörer om att de kommer att hållas ansvariga för säkerheten i deras verksamhet och deras efterlevnad av lagen om rent vatten, lagen om ren luft och säkerhetslagstiftningen för rörledningen,” säger US-advokat Ignacia S. Moreno berättade för reportrar under ett konferenssamtal.

Avtalet var rätt och ömsesidigt godtagbart för företaget, berättade en tjänsteman till nyhetstjänsten via ett e-postmeddelande.

”En överenskommelse enades om,” enligt anmärkningen från talesman Steve Rinehart. “Vi anser att villkoren i avtalet är rättvisa.”

Rinehart noterade också att verksamheten kommer att övervakas av en oberoende entreprenör.

En läcka i transitlinjen grodde i mars 2006. Majoriteten av spilld olja härrörde från denna läcka, som inträffade mellan centrum för insamling och pumpstationen. Efter fyra månader började företaget undersöka insidan av rörledningar med enheter som känner av avvikelser. Vid den tiden brast den andra läckan öppen.

Karen Loeffler, USA: s advokat för Alaska, sade att straffen förklarar att BP erkände dåligt utförande och misslyckande med att säkra rörledningarna ordentligt.

Sensorapparaterna plockades upp på 16 platser där korrosion var möjlig och slutade endast en del av det stora oljefältet.

Men 2007 ansåg brottmål att BP erkände sin skuld för utsläpp, för vilka företaget ådrade böter på 20 miljoner dollar, varav 12 miljoner dollar var kriminella, enligt Cynthia Giles, biträdande administratör för EPA: s kontor för verkställighet och efterlevnadsförsäkring .

Den högsta tjänstemannen vid transportavdelningens rörledning och säkerhetsadministrationen för farligt material sade att kontoret beordrade BP att reparera de allvarliga säkerhetsfrågor som byråutredarna fann. Efter att BP inte korrigerat dessa problem under ett år, anmälde regeringen den civila rättstvisten.

Men funktionen för den oberoende monitorn är att fortsätta följa det kränkande företagets åtagande att följa avtalet med regeringen. BP: s registrering av att passivt låta tidsfrister förfalla fungerar som en indikator på att företaget måste följas med vaksamhet, enligt EPA-assistentadministratören.

“Vi tänker inte bara ta BP vid dess ord”, sa Giles till nyhetstjänsten.

Men företaget har strävat efter att förbättra hanteringen av sina misstänkta rörledningar, sade talesmannen. BP har ägnat mer resurser, mer mänskligt kapital och mer avancerade processer till orsaken.

“Detta inkluderar mer personal, mer utgifter, nyare teknik, vanligare inspektioner och färre läckor,” säger Rinehart, som noterade BP-förstärkta och moderniserade läckedetekteringsanordningar samt korrosionssystem.

Dessa uppgraderingar kostade företaget 500 miljoner dollar i slutet av 2008, konstaterade Rinehart.

Klockan 12:14 kl. på torsdag sjönk Brent-råoljefutures med 5,87 procent i värde, ett dyk på 7,11 dollar till 114,08 dollar per fat.

Recent Content

link to Råvarupris inflationen kommer till din lokala klädaffär

Råvarupris inflationen kommer till din lokala klädaffär

Råvarupriserna har haft en jämn uppgång under det gångna året – faktiskt har investerare i råvarufutures gjort bättre än i de flesta andra sektorer under 2010. Silver hade ett utmärkt år och ökade över 80 procent på grund av entusiasm för ädelmetaller som har industriella tillämpningar. Vete, majs och sojabönor har också gjort det bra, […]