Guld futures faller; CME lanserar nytt kontrakt med Hong Kong – Lär dig forex och aktiehandel

Guld futures faller; CME lanserar nytt kontrakt med Hong Kong


På torsdagen minskade guld futures för en fjärde session i rad eftersom dollarn fick fortsatt stöd av prognoser om att Federal Reserve kommer att ha en mer hawkisk inställning till räntor. Ädelmetallens tillflyktsort för säker hamn försvann när Ukrainakonflikter verkade utvecklas mot en upplösning.

CME Group Inc meddelade också att det senare i år kommer att lansera ett fysiskt levererbart guld futurekontrakt i Hong Kong. En ledande befattningshavare sade att detta kommer att göra det möjligt för dem att fånga den asiatiska regionens ökande säkrings- och investeringsköp.

Nytt CME-kontrakt med Hong Kong tillkännagavs
CME: s guldkontrakt på 1 kilo tillkännagavs när regionens andra utbyten rusar för att ge ett livskraftigt alternativ till guldens globala benchmark, som har varit föremål för kontinuerlig granskning.

Harriet Hunnable, verkställande direktör för metallprodukter på CME, sade: ”Detta kontrakt kommer att ge ett exakt verktyg för riskhantering på Hong Kong-marknaden. Vi vet att det finns kunder som vill exponera för det som händer här, enligt The Wall Street Journal.

Enligt World Gold Council China var Asien ansvarig för 63 procent av den totala konsumtionen av guldsmycken, barer och mynt världen över förra året. Detta är en ökning från 57 procent 2010. Kina, världens bästa guldkonsument, meddelade också att den 29 september kommer Shanghai Gold Exchange att starta en global version av sina guld Futures-kontrakt. Det kommer också att finnas ett lager etablerat i Shanghais frihandelszon som kan innehålla så mycket som 1 000 ton guld. Syftet med det nya lagret är att de asiatiska regionerna kommer att använda det som en lagringsanläggning för guldhandelsflöden, rapporterar Reuters.

London Bullion Market Association försöker utveckla ett öppet elektroniskt alternativ i enlighet med skärpta regleringsnormer genom samråd med marknadsaktörer. Detta kommer när uppmärksamheten från tillsynsmyndigheterna ökade efter manipulering av andra marknadsriktmärken.

Xu Luode, ordförande för börsen sa: ”Vår guldmarknad är fortfarande väldigt ung. Vi är den största marknaden i världen men vårt inflytande på den internationella marknaden är fortfarande mycket litet. Men genom att inrätta den internationella styrelsen kan vi visa att vårt land är öppet, ”enligt Reuters. Han tillade också att utdelningen senare kommer att göra sina silver- och platinakontrakt tillgängliga för utländska investerare.

Guld faller för fjärde sessionen i rad
Guld futures för leverans i december sjönk $ 1,50, eller 0,1 procent, till $ 1 233,80 per gram. Denna nedgång kom mitt i fortsatta ansträngningar i Ukraina för att lösa pågående konflikter, rapporterar Market Watch.

Spotguldet sjönk 0,2 procent till 1 246,15 dollar per uns, efter att ha träffat en tremånaderslåga på 1 243,56 $ under föregående session, enligt Economic Times.

Dollarn har vunnit mitt under prognoser att efter nästa veckas möte kommer Federal Reserve att ändra språket i sitt uttalande. Detta kan potentiellt leda till nya förväntningar på en räntehöjning nästa år. Det är möjligt att en starkare dollar också kan ha en negativ inverkan på råvaror som säljs i valutan, vilket i slutändan gör dem mer kostsamma för köpare som använder utländska valutor.

Naeem Aslam på Ava Trade sade att han inte är bockad på guld på längre sikt till följd av de okända som rör geopolitiska spänningar såväl som Europa och Kinas tillväxtfrågor. Han sade också att bevis för stigande inflationstryck i USA också kunde lyfta guld högre, rapporterar Market Watch.

Samtidigt sjönk silverframtiderna med 0,4 procent till 18,83 $ per gram, efter att ha nått en tre månaders låga. Platinum sjönk till en sju månader låg på 1,372,70 $ per uns, medan palladium handlades lägre med 0,3 procent till 843,80 $, rapporterar Economic Times.

Recent Content

link to Råvarupris inflationen kommer till din lokala klädaffär

Råvarupris inflationen kommer till din lokala klädaffär

Råvarupriserna har haft en jämn uppgång under det gångna året – faktiskt har investerare i råvarufutures gjort bättre än i de flesta andra sektorer under 2010. Silver hade ett utmärkt år och ökade över 80 procent på grund av entusiasm för ädelmetaller som har industriella tillämpningar. Vete, majs och sojabönor har också gjort det bra, […]