Nytt futuresindex spårar dollar mot valutakorg – Lär dig forex och aktiehandel

Nytt futuresindex spårar dollar mot valutakorg


CME Group och Dow Jones Index tillkännagav tisdagen lanseringen av ett nytt index som kallas Dow Jones CME FX $ INDEX, som de säger kommer att ge futuresmäklare och handlare ett mer effektivt sätt att handla globala valutor mot den amerikanska dollarn.

Indexet representerar värdet på dollarn jämfört med en korg med sex andra internationella valutor: den australiska dollarn, den kanadensiska dollarn, euron, det brittiska pundet, den japanska yenen och schweiziska francen.

“Det här nya valutaindexet utnyttjar Dow Jones Indexes kapacitet och CME Groups distributionsupplevelse och ledande roll i valutaterminer”, säger Albert A. Petronella från Dow Jones Indexes.

Derek Sammann, CME Groups verkställande direktör för valutakurs- och ränteprodukter, sade att “marknadsaktörer har länge visat intresse för att handla en korg med valutor mot den amerikanska dollarn som ett sätt att hantera deras risk.”

Det nya indexet möjliggör i huvudsak futureshandlare att korta dollarn och säkra sin globala risk med ett enda kontrakt. Det är omvänt vikt, vilket innebär att när dollarn stärks mot valutorna i korgen, sjunker indexet och vice versa.

Det är också oerhört flytande, eftersom de sex valutorna i korgen och den amerikanska dollarn är överlägset de mest omsatta på globala marknader varje dag.

Recent Content

link to Råvarupris inflationen kommer till din lokala klädaffär

Råvarupris inflationen kommer till din lokala klädaffär

Råvarupriserna har haft en jämn uppgång under det gångna året – faktiskt har investerare i råvarufutures gjort bättre än i de flesta andra sektorer under 2010. Silver hade ett utmärkt år och ökade över 80 procent på grund av entusiasm för ädelmetaller som har industriella tillämpningar. Vete, majs och sojabönor har också gjort det bra, […]
link to Säkringssystematisk risk

Säkringssystematisk risk

Systematisk risk är alltid ett hot mot även en väl diversifierad portfölj. När det gäller handel är vi alltid medvetna om systematisk risk och letar efter sätt att säkra den så mycket som möjligt. Vad är systematisk risk exakt? Det är den inneboende risken för att de finansiella marknaderna kraschar som de gjorde i slutet […]